MENIU

Un elev de 11 ani din Tulcea şi-a ameninţat colegii cu un briceag

Foto: buces.ro

Un elev de 11 ani din Tulcea este cercetat pentru port de armă albă şi ameninţare, după ce şi-a ameninţat colegii cu un briceag.

Conform Inspectoratului de Poliţie Tulcea, la Şcoala nr.2 din Tulcea, un băiat în vârstă de 11 ani, elev în clasa a V-a, şi-aameninţat colegii cu un briceag. Pentru că nu răspunde penal, nu se poate întocmi dosar penal pe numele elevului, urmând ca totuşi Parchetul Judeţean să dea o soluţie în acest caz.

Conform unui bilanţ întocmit de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost identificate mai multe unităţi şcolare din judeţ care prezintă un risc mediu şi mare de infracţionalitate.

Potrivit declaraţiei inspectorului general al ISJ Tulcea, în cadrul unei analize făcute în colaborare cu forţele de ordine, s-a constat că la două şcoli din municipiu, SAM2 şi Şcoala Alexandru Ciucurencu, există un risc crescut de infracţionalitate. 

Acelaşi bilanţ făcut de autorităţile tulcene arată că mai mulţi elevi au comis fapte care intră sub incidenţa legii penale. Potrivit raportului Poliţiei, alţi trei elevi de la liceele tulcene sunt cercetaţi în dosare penale pentru comiterea de furturi şi agresiuni fizice.

"Noi am indentificat şcolile cu potenţial risc de infracţionalitate, le monitorizăm cu ajutorul Poliţiei, dar astfel de lucruri nu pot fi preîntâmpinate. Cazul de la Şcoala nr.2 este un caz izolat, dar astfel de lucruri se pot petrece oricând", a declarat inspectorul general al ISJ Cornel Chistrugă.

În aceste zile, procurorii vor finaliza dosarele de cercetare ale elevilor acuzaţi de fapte penale şi ar putea da soluţia adoptării unor măsuri administrative.