MENIU

Un elev a găsit o grenadă în curtea unei şcoli din comuna Santa Mare, judeţul Botoşani

Foto: shootercity-airsoft.com

Un elev din judeţul Botoşani a găsit o grenadă defensivă în timp ce se juca în curtea unei şcoli din comuna Santa Mare, dispozitivul exploziv fiind ridicat de pirotehnicieni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" Botoşani, Dorina Lupu, a declarat că grenada a fost găsită de un băiat în vârstă de 11 ani, din satul Berza, comuna Santa Mare.

Pe 3 iunie, în jurul orei 21.30, poliţiştii din comuna Santa Mare au fost sesizaţi că localnicul M. Dorin, de 38 de ani, are la domiciliu său o grenadă defensivă. Poliţiştii din comună au asigurat paza locului unde se afla grenada timp de mai multe ore, până la intervenţia specialiştilor ISU Botoşani.

Echipa pirotehnică, condusă de căpitanul Ştefan Uşurelu, a stabilit că exista pericol de explozie, întrucât grenada avea focosul rupt. "La o prima examinare, s-a constatat că grenada are cuiul percutor rupt, fiind într-o stare de conservare bună. Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în condiţii de maximă siguranţă în poligonul de la Copălău, în vederea distrugerii. În urma asanării curţii şcolii, nu au mai fost descoperite şi alte elemente de muniţie", a precizat Dorina Lupu.

Mai multe articole despre:
şcoală elev grenadă