MENIU

Un copil de şapte ani este dat dispărut, de joi seară, în Munţii Parâng

Foto: calificativ.ro
S. Cornoiu: Cercetările au fost efectuate pe o distanţă de 10 km şi continuă şi în prezent

Un copil în vârstă de 7 ani a dispărut din staţiunea Rânca, judeţul Gorj. Peste 100 de salvamontişti, poliţişti, jandarmi şi voluntari au plecat pe munte, vineri dimineaţă, în căutarea micuţului. Copilul este din Constanţa şi venise la munte cu bunicii.

Acesta a fost văzut ultima dată joi în jurul orelor 17.00, când a părăsit pensiunea nesupravegheat, pentru a merge la bunicul său care se afla în exterior, în imediata apropiere a cabanei. Până la ora sesizării dispariţiei a fost căutat de către bunici împreună cu un angajat al Salvamont Gorj, însă nu a fost găsit.

"Ţinând cont că are şapte ani şi era îmbrăcat sumar, copilul s-ar fi putut adăposti într-una dintre cabanele în lucru", a spus Sabin Cornoiu, şef Salvamont jud. Gorj.

Copilul are probleme de vorbire şi se află sub tratament.

"Cercetările au fost efectuate pe o distanţă de 10 km şi continuă şi în prezent", a completat Sabin Cornoiu.

Un bărbat din Gorj a anunţat să l-a văzut pe băiat, dar nu a reuşit să afle nimic de la el, pentru că nu vorbea. Salvamontiştii şi-au îndreptat cercetările către zona în care a fost zărit de gorjean.

Şeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat vineri că sunt şanse minime ca băiatul să fie găsit în viaţă.

Potrivit acestuia, cele mai mari pericole sunt ca minorul, în vârstă de şapte ani, să fie afectat de temperaturile scăzute, care ajung noaptea la  2-3 grade Celsius, sau să fie atacat de animalele sălbatice.

"Sunt şanse mici ca minorul dispărut în munţi să mai fie găsit în viaţă. Aria de căutare a ajuns la aproximativ zece kilometri. Repet, sunt şanse mici să mai fie în viaţă, au trecut foarte multe ore, dar atât timp cât sunt aceste şanse, trebuie căutat", a precizat Sabin Cornoiu.