MENIU

Un comisar de poliţie din Călăraşi, arestat preventiv pentru luare de mită

Fotot: NewsIn

Un comisar de poliţie din cadrul Poliţiei Călăraşi - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene a fost arestat, sâmbătă, după ce a pretins de la mai multe persoane suma de peste 1.000 de lei, în schimbul promisiunii de a nu lua măsurile legale pentru nerespectarea unor reguli de circulaţie.

De altfel, poliţistul era suspectat de mai mult timp că obişnuieşte să pretindă şi să primească diferite sume de bani pentru a nu sancţiona conducătorii auto care încalcă regulile de circulaţie, în special pe cei pasibili de suspendarea dreptului de a conduce, informează un comunicat al DGA.

La sfârşitul lunii aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie s-au sesizat din oficiu cu privire la această situaţie şi au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie. Astfel, lucrătorii DGA au fost delegaţi să efectueze cercetări, fiind autorizată inclusiv folosirea investigatorilor sub acoperire.

Pe 12 iunie comisarul de politie a pretins şi primit de la mai mulţi investigatori, în mod repetat, suma totală de 1.150 lei, în schimbul promisiunii de a nu lua măsurile legale pentru nerespectarea unor reguli la regimul circulaţiei rutiere. Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de procurorul din cadrul DNA, cu sprijinul direct al ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anticorupţie pentru municipiul Bucureşti. Sâmbătă, ofiterul de politie a fost arestat preventiv pe 29 de zile, sub invinuirea de luare de mită.

Mai multe articole despre:
corupţie flagrant mită poliţist arest comisar DGA