MENIU

Un clujean acuză FIFA de furt intelectual. VEZI AICI DE CE!

Foto: www.evz.ro

Un cercetător clujean vrea să dea în judecată FIFA. El acuză forul fotbalistic mondial că i-a furat câteva idei dintr-un proiect pe care l-a realizat în anii '80 privind modificarea regulamentului de organizare a Cupei Mondiale.

Anton Balasz, cercetător în domeniul biologiei şi fost antrenor al lotului de tenis de masă al Universităţii Cluj, este foarte pasionat şi de fotbal. Între anii 1982 şi 1988, el a creat un nou regulament de organizare a CM, pe care l-a trimis la FIFA. Clujeanul susţine că, după ce forul mondial i-a răspuns că ideile sale sunt salutare şi revoluţionare şi i-a trimis în dar o insignă din aur, o cravată cu însemnele FIFA şi un volum aniversar editat după CM 1990, o parte dintre ideile sale au fost incluse în noul regulament. Balasz a decis să dea FIFA în judecată, după ce a primit o scrisoare din partea lui Joao Havelange, pe vremea când acesta era preşedintele forului internaţional, în care acesta îl critica pentru că a susţinut eliminarea discriminărilor şi a jocurilor strategice.

Anton Balasz a angajat un avocat clujean care va deschide procesul. Singura necunoscută este legată de instanţa competentă să judece acest caz.

Citeşte mai multe în EVZ.
Mai multe articole despre:
FIFA proces CM regulament organizare cercetător