MENIU

Un britanic a fost arestat după ce a jefuit mai mulţi jucători online

<descriere>

Un britanic a fost arestat şi amendat pentru furtul mai multor conturi în MMORPG-ul Runescape. Jagex, creatorii Runescape, spuns că este vorba doar de prima dintr-un lung şir de arestări care vor urma.

Jocul online Runescape are circa 10 de milioane de jucători activi, în fiecare lună, fiind cel mai popular joc online gratuit. Reprezentanţii companiei au declarat că lucrează cu poliţia din Marea Britanie şi FBI-ul pentru a-i prinde pe cei care au ca ţintă Runescape.

„Un bărbat de 23 de ani a fost arestat în Somerset, în dimineaţa zilei de 24 noiembrie, fiind bănuit de mai multe infracţiuni în mediul online”, se specifică într-un comunicat al „Police National e-crime Unit”, un departament al poliţiei din Marea Britania care se ocupa exclusiv de infracţiunile online. Bărbatul folosea phishing-ul pentru a păcăli lumea să îi dea detaliile de logare pentru conturile Runescape.

Odată ce hoţii au detaliile necesare, intră în cont şi jefuiesc personajele din joc, luându-le  toţi banii şi artefactele. Banii virtuali pot fi folosiţi pentru tranzacţii în cadrul jocului, dar şi transformaţi în bani adevăraţi (două milioane de „galbeni” din Runeworld costă în jur de 10 dolari).

Incidente similare au avut loc în lume, anul trecut. În 2008, o judecătorie din Olanda a condamnat doi băieţi, de 14 şi 15 ani, după ce au agresat un alt jucător Runescape, ameninţându-l cu un cuţit şi forţându-l să le dea diverse obiecte, în cadrul jocului. A fost stabilit astfel un precedent: „aceste proprietăţi virtuale sunt bunuri, sub legea olandeză, la fel şi furtul lor”.

 

Mai multe articole despre:
Marea Britanie furt poliţie mmorpg gold