MENIU

Un băiat de 12 ani din Bacău îşi întreţinea tatăl muncind într-o stână

Foto: RTV
Un băiat de doar 12 ani din judeţul Bacău muncea la stână şi dormea într-un adăpost improvizat în mijlocul câmpului

Pentru 150 de lei, un băiat de doar 12 ani din judeţul Bacău muncea la stână şi dormea într-un adăpost improvizat în mijlocul câmpului. Tatăl minorului primea, lunar, din partea ciobanului mâncare şi băutură. Ambii sunt acuzaţi acum de rele tratamente aplicate minorului. Băieţelul a fost preluat în regim de urgenţă de asistenţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Bacău.

Vasilică muncea de ani buni pe la stânile din Podu Turcului. Banii pe care îi câştiga îi ducea tatălui care îi cheltuia în mare parte pe alcool. "A fost un băiat care s-a pripăşit aici la stână. Nu l-am luat acasă pentru că în trecutul lui a mai fost pe la trei stâni", a declarat ciobanul Gheorghe Diţă.

Povestea lui Vasilică a ajuns însă la urechile autorităţilor. "În cauză s-a întocmit dosar penal împotriva tatălui copilului pentru rele tratamente aplicate minorului", a explicat agentul Constantin Scorţanu.

De cealaltă parte, şeful Serviciului de Primire Minori în regim de Urgenţă, Ada Delia Bîlcu, a spus că "minorul în cauză a fost preluat de direcţia mobilă a DASPC Bacău urmând a fi dus la spital pentru analize. Să vedem dacă starea lui permite preluarea lui în sistemul de protecţie".

Cazul lui Vasilică nu este singular. Numai în primele trei luni ale acestui an, autorităţile din întreaga ţară au identificat 130 de cazuri de copii exploataţi prin muncă.

Mai multe articole despre:
Bacău poliţie bani muncă cioban stână minor