MENIU

Un avion s-a prăbuşit în judeţul Buzău. VEZI IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Avionul era unul de tip ultrauşor, de fabricaţie italiană
Foto: RTV

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit vineri seară lângă comuna Costeşti, din judeţul Buzău. Pilotul, care era şi proprietarul avionului, a murit. Avionul era înmatriculat în Italia şi urma să zboare sâmbătă, la un show aerian din localitate. Aparatul a fost distrus în totalitate.

Accidentul s-a petrecut la ora 18 şi zece minute. Colegii pilotului au cerut imediat ajutor. Era însă prea târziu. Pilotul a murit pe loc.

''La sosirea ambulanţei am găsit pilotul decedat, politraumă majoră amputaţie membre inferioare şi probabil şi politraumă internă'', a precizat Mihaela Tudor, medic Ambulanţă. 

Pilotul, în vârstă de 53 de ani, era instructor la aeroclubul din Costeşti. Se pare că el se pregătea pentru un miting aviatic, programat sâmbătă la Buzău. Înainte ca avionul să se prăbuşească, pilotul efectua o manevră foarte complicată. Brusc a pierdut din înălţime şi s-a prăbuşit.

Instructorul avea 2.000 de ore de zbor. Avionul său era unul de tip ultrauşor, de tipG97 Spotter, de fabricaţie italiană.

''Avionul s-a prăbuşit pe partea dreaptă. Pilotul este decedat. Se fac cercetări pentru a se stabili cauzele accidentului'', a declarat Gabriela Boiangiu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

''Probabil temperatura mai mare de 30 de grade, probabil o problemă umană, vârsta era de 53 de ani, dar experienţa de 2.000 de ore de zbor, sau poate motorul'', a spus Sorin Stoicescu, expert aviaţie.

Ministerul Transporturilor a trimis o echipă de experţi pentru cercetări preliminare la locul accidentului aviatic.

"Nu cunoaştem detaliile. Avem doar o informaţie telefonică de la Aeroclubul Român, prin care se confirmă faptul că, în jurul orei 18, în apropierea localităţii Costeşti din Buzău, o aeronavă uşoară s-a prăbuşit. În urma acccidentului, aeronava a fost distrusă, iar pilotul a decedat. La acest moment, nu ştim dacă se aflau şi alte persoane la bord. O echipă din cadrul MTI este în drum spre Buzău pentru a face cercetări amănunţite", a declarat pentru NewsIn, directorul de investigaţii din cadrul MTI, Mircea Ciucă.

Mai multe articole despre:
Buzău pilot prăbuşit ISU