MENIU

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona Aerodromului Clinceni. Pilotul a murit. VEZI IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE

Un avion a luat foc la impactul cu solul
Sorin Stoicescu: Diferenţa dintre avionul prăbuşit acum şi cel din iunie este de greutate şi viteză
Foto: Adrian Gabriel Luca
Imagini in exclusivitate de la locul tragediei
Imagini cu avionul carbonizat
Foto: Adrian Gabriel Luca
Foto: Adrian Gabriel Luca
Foto: Adrian Gabriel Luca
Foto: Adrian Gabriel Luca
Foto: Adrian Gabriel Luca
În momentul accidentului, pilotul efectua o plimbare de zbor

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, vineri seară, în zona Aerodromului Clinceni. Pilotul şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului. Costel Mugurel Uţă era paraşutist instructor profesionist şi instructor TANDEM, având peste 320 de ore de zbor.

Avionul s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare, după ce motorul a luat foc. După prăbuşire, a avut loc un incendiu care a fost stins imediat. Patru echipaje ISU şi două SMURD au ajuns la faţa locului.

Pilotul a murit în momentul impactului, medicii ambulanţei constatând, la faţa locului, că suferise un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de substanţă şi arsuri pe mai mult de 50% din suprafaţa corpului.

Pilotul se afla singur în avion, era în vârstă de 37 de ani şi avea peste 320 de ore de zbor. Tatăl său a fost instructor de zbor, iar mama a fost instructor de paraşutism. Costel Uţă a fost campion naţional la paraşutism, el practicând acest sport din 1990.

Avionul este unul din categoria celor ultrauşoare, de tip Festival, proiectat şi fabricat de Aerostar SA Bacău. Potrivit detaliilor oferite, la Realitatea TV, de proprietarul avionului, Gheorghe Bilavu, aparatul era folosit pentru publicitate şi deplasări în ţară. În momentul accidentului, pilotul efectua "o plimbare de zbor". De regulă, însă, aparatul era pilotat de Gheorghe Uţă, tatăl pilotului decedat.

"Ştim că pilotul făcea un zbor de antrenament, probabil cu simulare de pană de motor. Avionul particular a intrat la scurt timp de la decolare în picaj, imediat luând foc", a declarat, pentru NewsIn, Mircea Ciucă, directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Dacă aveţi imagini de la locul incidentului, trimiteţi-le AICI sau pe martorocular@realitatea.net

La începutul lunii iunie, un alt accident aviatic a avut loc pe Aerodromul Clinceni. O aeronavă de mici dimensiuni, folosită pentru acrobaţii, s-a prăbuşit şi a luat foc. Pilotul, Mihai Dobre, comandant al Aerodromului Clinceni, în vârstă de doar 24 de ani, a murit pe loc.

Mai multe articole despre:
incident prăbuşit clinceni breaking news