MENIU

Ultimul adversar al lui Doroftei a fost drogat şi apoi spânzurat, potrivit autopsiei

Foto: Realitatea.net

Ultima autopsie a pugilistului canadian Arturo Gatti, decedat pe 11 iulie, a stabilit că acesta a fost spânzurat, după ce i s-au administrat substanţe narcotice.

Arturo Gatti, ultimul adversar din cariera lui Leonard Doroftei, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Brazilia la 11 iulie, iar soţia sa, alături de care afla în luna de miere, a fost reţinută o zi mai târziu, fiind principala suspectă de decesul acestuia.

Autorităţile braziliene anunţau că fostul pugilist  s-a sinucis, iar soţia canadianului, suspectă de crimă iniţial, a fost eliberată din arest.

Presa vine cu o nouă ipoteză. Cotidianul L'Equipe, citând surse canadiene, susţine că ultima autospie în cazul lui Gatti susţine că acestuia i s-au administrat substanţe narcotice înainte de a fi spânzurat. Sinuciderea a fost o înscenare susţin canadieni, drogurile explicând faptul că Gatti nu a fost "lovit sau legat" înainte de a fi strangulat.

Născut pe 15 aprilie 1972, cel poreclit "Tunetul" a trecut la profesionism în anul 1991, iar în urmă cu 5 ani l-a învins prin KO în repriza a doua pe românul Leonard Doroftei, într-un meci care a contat pentru centura de campion mondial WBC la categoria super-uşoară, titlu pierdut ulterior în faţa lui Floyd Mayweather. După acel meci, Doroftei s-a retras din activitate. În 2007, Arturo Gatti s-a retras din boxul profesionist.