MENIU

UE a aprobat ajutorul Suediei pentru construirea de maşini eco sub marca Volvo

Foto: globalgiants.com

Guvernul suedez a obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru acordarea unor împrumuturi din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI) pentru co-finanţarea construirii de autovehicule eco, împreună cu grupul auto Volvo, divizie a Ford.

Volvo plănuieşte să folosească împrumuturile de 500 milioane euro pentru un proiect în valoare totală se ridică la 1,9 miliarde euro destinat dezvoltării reducerii de emisii de dioxid de carbon şi maşini eficiente din punct de vedere al energiei, potrivit unui comunicat al Comisiei.

"Garanţiile de stat vor contribui la proiectul de investiţii al companiei Volvo în maşini ecologice fără a ridica probleme în ceea ce priveşte competiţia pe piaţă", a declarat comisarul european pentru competiţie, Neelie Kroes.

Împrumuturile şi garanţiile vor fi oferite în cinci tranşe, începând din 2009 până în 2010, având un termen de maturitate fixat pe şapte ani.

Volvo va plăti o primă pentru garanţii şi va acorda guvernului suedez garanţii pentru acoperirea întregii sume garantate, a mai explicat Comisia.