MENIU

Udrea pariază pe petrodolari pentru turismul balnear

Foto: Cotidianul

Oamenii de afaceri arabi sunt interesaţi să investească în staţiunile balneare din România, domeniul de suflet al ministrului Turismului.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a spus la Bursa de Turism de la Milano că investitori din Arabia Saudită şi Dubai s-au arătat interesaţi de staţiunile balneare din România şi că se va întâlni cu aceştia pentru a purta discuţii pe această temă. „Putem face un parteneriat sau le putem recomanda zone în care să investească. Există o staţiune în care nu s-a investit deloc, nu vreau să dau nume“, a spus Elena Udrea. Aceasta a mai spus că intenţionează să se concentreze pe dezvoltarea turismului balnear.

Proiectele autorităţilor locale vor fi sprijinite cu 20 de milioane de euro. S-au dat drept exemple în acest sens proiectele de construire a unor centre balneare la Tuşnad şi Praid.

Pe de altă parte, compania Foradex, care deţine licenţe de exploatare a unor izvoare termale din Bucureşti, s-a arătat dispusă să colaboreze cu Ministerul Turismului. Ministrul Udrea a spus că se va studia problema şi se va vedea în ce măsură se va putea realiza o colaborare prin societăţile din subordinea ministerului. „Este anormal. Noi avem peste 2.000 de izvoare cu apă termală şi turiştii se duc în alte ţări să facă spa cu apă normală“, a mai spus Elena Udrea.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul