MENIU

Udrea anunţă că nu se va prezenta la Comisie şi va formula plângeri penale împotriva tuturor membrilor

foto: NewsIN
Udrea: Este evident că regulamentul comisiei Vanghelie nu este nici pe departe cel care a fost votat în plenul Camerei

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că comisia parlamentară încearcă să îi "fabrice un dosar" şi că va face plângere penală împotriva fiecărui membru al comisiei care a apărut în înregistrarea difuzată luni de presă. Mai mult, ministru Turismului a anunţat că nu va mai participa la audieri.

"Sub umbrela unei instituiţii democratice, Parlamentul României, se încearcă lichidarea unui ministru prin mijloace specifice fostei Securităţi sau actualei lumi interlope prin metode ilegale. Avem dovada faptului că această comisie acţionează ilegal cu singurul scop de a discredita PD-L, încercând cu orice preţ să îmi fabrice un dosar penal pentru fapte care nu există", a declarat ministrul Elena Udrea.

Conform înregistrărilor apărute în mass-media, "membrii comisiei nu au ca obiectiv verificarea activităţilor Ministerului Turismului, ci se doreşte inculparea ministrului Turismului prin ameninţări, şantaj, dezinformare, intoxicare, manipularea opiniei publice", a mai spus Elena Udrea care a acuzat că se încearcă "eliminarea unui ministru prin metode ilegale".

Udrea a afirmat că membrii Comisiei au încălcat legea şi regulamentul Camerei Deputaţilor. "Este evident că regulamentul comisiei Vanghelie nu este nici pe departe cel care a fost votat în plenul Camerei, ci Tratatul de dezinformare al lui Vladimir Volkof", a spus Udrea.

Ministrul Turismului a anunţat, de asemenea, că a decis "formularea de plângeri penale pentru fiecare participant la acest complot pentru: abuz în serviciu împotriva intereselor publice, asocierea în vederea de săvârşire de infracţiuni şi încercarea de a determina mărturie mincinoasă", a adăugat Udrea.

Totodată, Udrea a anunţat că nici ea, nici vreun angajat al ministerului Turismului nu va veni în faţa "Comisiei Vanghelie". Elena Udrea urma să fie audiată joi de Comisia de anchetă, în timp ce alţi reprezentaţi ai ministerului, printre care secretarul general şi specialistul IT, erau invitaţi la Comisie marţi.

Ministrul Turismului a spus că va solicita controale la minister din partea altor instituţii ale statului. "Deoarece se încearcă acoperirea scandalului cu argumente de genul "Se tem", am decis să solicit un control al tuturor instituţiilor statului ce au atribuţii de control asupra Ministerului Turismului: ANRMAP, Curtea de Conturi", a mai spus Udrea.