MENIU

Ucigaşul din Alabama a lăsat o listă cu numele celor care i-au greşit

Foto: totalcreditrestoration.com

Bărbatul care a ucis zece persoane în Alabama şi s-a sinucis după ce a pornit într-o adevărată vânătoare de oameni, a lăsat în urma sa o listă cu cei despre care credea că i-au făcut rău. Se pare că bărbatul s-a chinuit să-şi păstreze locul de muncă şi credea că anumiţi angajatori şi colegi de muncă i-au greşit.

Lista găsită în casa lui Michael McLendon conţinea nume ale unor persoane care lucrau la o fabrică unde criminalul muncise şi de unde fusese forţat să-şi dea demisia în urmă cu mai mulţi ani. Respectiva fabrică a fost şi locul unde s-a terminat turul criminal al atacatorului.

De asemenea, pe listă de mai găsea o fabrică de cârnaţi, de unde criminalul îşi dăduse demisia, cu puţin timp în urmă, fără nicio explicaţie. O altă fabrică la care mama atacatorului lucrase şi unde aceasta fusese suspendată a fost inclusă pe listă.

Paginile rupte dintr-un caiet cu spirală conţineau numele unui coleg care îl raportase conducerii pentru că nu purta protecţii pentru urechi, un alt coleg care îl pusese să cureţe un tocător de carne şi un şef care nu era mulţumit de felul în care el tăia carnea.

Pe listă mai apăreau şi numele a nouă avocaţi. Deşi nu se ştie sigur, se pare că atacatorul dorea să dea în judecată câteva rude care refuzau să-i returneze o Biblie.

McLendon a început seria de crime în propria sa casă, pe care a incendiat-o, şi a terminat când şi-a luat propria viaţă la fabrica Reliable Metals, unde a lucrat până în 2003. Se crede că atacatorul ar fi dorit să continue seria de crime, dacă nu ar fi fost prins la fabrica de metale.

În numai o oră, McLendon, de 28 de ani, a dat foc propriei case, a ucis cinci dintre rudele sale (mama, bunica, un unchi şi doi veri) şi alţi cinci trecători şi s-a sinucis. El a plecat înarmat cu patru arme.

Printre victime se numără soţia şi copilul de numai 18 luni al unui ofiţer de poliţie care a fost trimis pe urmele lui McLendon. Acesta nu ştia la momentul respectiv că unul dintre copiii săi şi soţia sunt victime ale atacului. Fiica de numai patru luni a ofiţerului a scăpat cu viaţă, dar a fost rănită în timpul atacului.

Mai multe articole despre:
locuri de muncă atac Alabama atacator şerif ucise