MENIU

U21 - România-Moldova 3-0, în preliminariile CE 2011

Foto: NewsIn

Naţionala de tineret a României a învins, marţi, pe teren propriu, reprezentativa similară a Moldovei, scor 3-0, în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2011 şi a înregistrat a patra victorie din tot atâtea meciuri.

ROMÂNIA - MOLDOVA 3-0 (Torje 12, 48, Ochiroşii 15)

România: Lung - Bărboianu, Cordoş, Găman, Pârvulescu - Torje (Sburlea 81), Onicaş, A. Ionescu (Bicfalvi 58), Ochiroşii - Răduţă (M. Costea 46), L. Ganea. Antrenor: Emil Săndoi.

Moldova: Chirinciuc - Dumitru, Clonin, Caraulan, Berbinschi - Bondarciuc (Vornisel 55), Pătraş, Ioniţă, Demerjii (Pascenco 62), Sidorenco - Dedov (Ţurcan 68). Antrenor: Serghei Chirilov.

Cartonaşe galbene: Bicfalvi 87, Pârvulescu 88 / Ioniţă 42, Bondarciuc 52, Caraulan 83

Arbitri: Yunus Yildirim - Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gencerler (toţi din Turcia)

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova); Spectatori: 2.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 12: Torje a deschis scorul printr-un şut din prima, de la 15 metri, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Andrei Ionescu

2-0, min. 15: Ochiroşii a şutat din unghi, printre picioarele portarului moldovean, în urma unei pase a aceluiaşi Ionescu.

3-0, min. 48: Ganea i-a pasat lui Torje la marginea careului mare, iar mijlocaşul lui Dinamo a punctat printr-un lob peste portarul advers.

Înainte de începutul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Iatan de la Dunărea Giurgiu, decedat în urmă cu o săptămână, în timpul unui antrenament.

Mijlocaşul lui Dinamo, Gabriel Torje, a ajuns la a patrulea gol în actualele preliminarii pentru Campionatul European ediţia 2009-2011.

În minutul 58, Andrei Ionescu a fost schimbat cu Bicfalvi, iar fostul mijlocaş al Universităţii Craiova a fost huiduit de fanii olteni, aceştia neuitând că jucătorul a plecat din Bănie pentru a semna cu Steaua. În schimb, dinamovistul Gabriel Toje a fost aplaudat în momentul schimbării de către public.

Mijlocaşul oaspeţilor Arthur Pătraş face parte din lotul formaţiei Oţelul Galaţi, el fiind împrumutat în aceasă vară de la FC Timişoara.

Tot marţi s-a mai disputat un alt meci din grupa României. Rusia s-a impus categoric, în deplasare, în faţa reprezentativei Andorrei, scor 4-0.

Clasament Grupa 1: 1. România 12p (4 jocuri), 2. Rusia 9p (4j), 3. Moldova 4p (3j), 4. Insulele Feroe 4p (3j), 5. Letonia 3p (3j), 6. Andorra 0p (5j).

Următorul meci al echipei conduse de Emil Săndoi va avea loc la 10 octombrie, în deplasare, contra Letoniei, iar 3 zile mai târziu va evolua pe teren propriu, împotriva Insulelor Feroe.

Competitia preliminară constă în 10 grupe (două cu câte şase echipe şi opt cu câte cinci). Câştigătoarele acestora şi cele mai bune patru echipe care se vor clasa pe locul doi vor disputa meciuri de baraj, tur-retur. Cele şapte câştigătoare se vor califica la turneul final (iunie 2011), alături de reprezentativa Danemarcei, calificată direct din postura de ţară organizatoare.
Mai multe articole despre:
România Moldova U21 CE 2011