MENIU

U2 rotunjeşte veniturile Barcelonei cu 2 milioane de euro

Foto: www.rollingstone.com

FC Barcelona va profita din plin de pe urma celebrei formaţii U2. După ce a acceptat să pună arena Camp Nou la dispoziţia trupei irlandeze pentru cele două concerte pe care aceasta le va susţine în capitala Catalunyei, în cadrul turneului "U2 360°", clubul "blaugrana" va încasa suma de 2 milioane de euro.

Bono & co. vor deschide turneul "U2 360°" chiar pe stadionul Camp Nou, pe 30 iunie, iar pentru acest concert irlandezii urmau să plătească un milion de euro celor de la FC Barcelona.

După ce cele 90.000 de bilete puse în vânzare pentru concertul inaugural al turneului mondial s-au vândut într-un timp record de 54 de minute, irlandezii au decis să ţină şi un al doilea spectacol în capitala Catalunyei, pe data de 2 iulie.

Dincolo de beneficiile mediatice pe care FC Barcelona le va avea în urma găzduirii acestui al doilea concert U2, foloasele grupării catalane vor fi şi unele de ordin material, deloc de neglijat de altfel. FC Barcelona va încasa încă un milion de euro pentru că îşi va pune arena la dispoziţie  şi pentru a doua reprezentaţie. Astfel, potrivit publicaţiei Sport, catalanii vor încasa fără prea mari eforturi echivalentul sumei pe care ar primi-o pentru două amicale ale primei echipe.

FC Barcelona a găsit în găzduirea unor concerte de primă mână o metodă foarte eficientă de a-şi creşte veniturile. Mai mult, nici măcar riscul degradării suprafeţei de joc nu-i interesează prea tare pe catalani, din moment ce organizatorii mega-evenimentului şi-au luat angajamentul că vor suporta toate cheltuielile pe care le-ar implica o eventuală schimbare a gazonului, operaţiune al cărei cost care s-ar ridica la 300.000 de euro.

Mai multe articole despre:
venituri turneu concert Fc Barcelona U2 Camp Nou