MENIU

U Craiova i-a dat o lecţie Oţelului

Foto: suporterul.cn

Universitatea Craiova a învins Oţelul Galaţi cu scorul de 2-0 prin golurile marcate de Florin Costea (9) şi Wobay (40), în etapa a 22-a a Ligii I.

Repriza întâi a fost presărată de faze importante. Începutul de meci aparţine Oţelului Galaţi. Prima ocazie a fost a oltenilor. În primele minute Universitatea accelerează jocul. După un corner executat foarte bine de Wobay, Florin Costea înscrie în minutul 9 cu o lovitură de cap trimisă în poarta adversă.

Wobay a început partida în dreapta, de această dată, Rose şi Şoavă schimbă poziţia de mijlocaş cu cea de fundaş, de la un meci la altul.

Ritmul partidei este convenabil pentru formaţia care a reuşit să înscrie, oltenii încearcă un presing timid pentru a întârzia acţiunea gazdelor. Jumătate din golurile pe care le-au primit craiovenii au fost din faze fixe. Cornerele le dau emoţii oltenilor care în prima parte a meciului scapă cu faţa curată. Oţelul trece pe lângă gol, la o lovitură cu capul din plonjon a lui Pena, după un corner executat în minutul 21. Pena ratează în minutul 22, singur cu portarul, şutează extrem de slab pe lângă poartă. După nu mai puţin de trei minute Gîrleanu atinge plasa laterală cu un şut din interiorul careului, după o pasă primisă în adâncime.

Din nou atac la poarta oltenilor. În minutul 35 Gîrleanu centrează excelent, dar Pena trimite pe centrul porţii, iar Bornescu reţine. A doua fază importantă a gazdelor pe care o ratează Pena.

Şoavă trimite la Wobay care pătrunde şi înscrie cu un şut la colţul lung în minutul 40. Wobay marchează al treilea gol al său pentru Craiova. Fotbalistul a venit cu forţe proaspete din vacanţă.

Gazdele încearcă să repare situaţia în a doua parte a meciului.

Pena încearcă din răsputeri să înscrie. dar se pare că nu reuşeşte cu niciun chip în această partidă. În minutul 56 Pena şutează, dar Bornescu reţine din nou.

Timpul se scurge în favoarea oltenilor. Pena (86) îşi adună toate forţele spre finalul meciului şi trage un şut puternic, dar imprecis.

Cu o ultimă sforţare în primul minut de prelungiri, Elek încearcă să micşoreze avantajul oaspeţilor şi trage la poartă, dar nu are nicio şansă în faţa lui Bornescu.

U Craiova învinge Oţelul Galaţi şi reuşeşte astfel trei victorii consecutive.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Oţelul Galaţi - U Craiova, scor 0-2

 

Mai multe articole despre:
Oţelul Galaţi U Craiova Wobay Florin Costea Pena