MENIU

Turistul prins într-o capcană pentru urşi în Domogled a scăpat cu viaţă - VEZI VIDEO

Foto: Realitatea TV
Tânărul a reuşit să-şi elibereze singur piciorul din capcană, după care a mers câteva ore până a fost găsit de salvamontişti.

Turistul care şi-a prins piciorul într-o capcană de urs în masivul Domogled a fost coborât de pe munte de către echipele de intervenţie. Tânărul a reuşit să-şi elibereze singur piciorul din capcană, după care a mers câteva ore până a fost găsit de salvamontişti. Aceştia spun că tânărul a scăpat doar printr-o minune numai cu răni uşoare.

Operaţiunile de căutare au durat peste 10 ore. Echipa de intervenţie, formată din 25 de persoane, a urcat pantele abrupte ale muntelui, pândită şi de pericolul viperelor. Salvatorii au folosit semnale sonore şi luminoase ca să-l găsească pe turist.

După ce a scăpat de capcană, tânărul a mers singur prin pădure, deşi salvamontiştii i-au cerut să rămână pe loc.

În Mehedinţi nu există serviciu de salvamont. Echipajul care a acţionat, a venit de la 150 de kilometri distanţă, de la Reşiţa.

"Pe la două s-a intrat în traseu. Acum e unu. Sunt 11 ore. Asta e. Ne bucurăm că nu s-a întâmplat mai grav", a declarat Valentin Balaban, şef Serviciul Salvamont, Caraş-Severin.

Turistul nu e la prima aventură de acest gen. El s-a mai rătăcit o dată în Bucegi, când a scăpat cu viaţă datorită tot salvamontiştilor.

 

Citeşte şi Un turist şi-a prins piciorul într-o capcană de urs, în masivul Domogled

Mai multe articole despre:
salvamontişti munte turist urşi capcană Domogled