MENIU

Turiştii sunt tot mai puţini la mare, în ciuda preţurilor bune

Foto: infotravelromania.ro

Preţuri bune, dar turişti puţini. Cam aşa se prezintă litoralul românesc anul acesta în plin sezon. Potrivit datelor de la hotelieri, doar 50% din locurile de cazare sunt ocupate în timpul săptămânii.

Dacă mergeţi la mare vă puteţi caza într-unul din cele 350 de hoteluri sau în 250 de pensiuni şi campinguri autorizate de Ministerul Turismului. În total peste 120.000 de locuri de cazare. Din informaţiile prezentate pe site-ul Asociaţiei Litoral reiese o scădere cu 10% a numărului de turişti din unităţile de cazare comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai căutată staţiune rămâne şi anul acesta Mamaia unde sunt ocupate aproape 90% din camere. Pe locul doi se află Neptun şi Costineşti cu peste 60% grad de ocupare. Cele mai puţin căutate staţiuni sunt Eforie Sud, Tuzla, Aurora şi 2 Mai.

Pentru cinci nopţi de cazare în Mamaia la un hotel de trei stele trebuie să plătiţi 884 de lei de persoană. La un hotel de patru stele, 1.213 lei de persoană, iar la cinci stele peste 1.400 de lei. În Costineşti şi Neptun preţurile sunt ceva mai mici. Hotelurile de trei stele oferă cazare cu mic dejun de la 512 lei de persoană pentru cinci nopţi. La patru stele veţi plăti cu 100 de lei mai mult.

În Eforie Sud şi Vama Veche sunt căutate în special hotelurile de două şi trei stele. Pentru două stele costul este de 300 de lei pentru cinci nopţi, iar la trei stele de la 400 de euro de persoană. Aproape 30% dintre hoteluri oferă familiilor gratuitate pentru unul sau chiar doi din copiii ce au vârstă de până în 12 ani. De asemenea, turiştii pot primii gratuit, şezlonguri, prosoape, internet sau accesul la piscină.

Mai multe articole despre:
preţuri hoteluri oferte turişti Mamaia mare