MENIU

Trump anunță un al treilea război mondial. „Țara noastră a încetat să mai fie respectată”

Foto arhivă

Președintele american Joe Biden a adus țara în pragul unui al treilea război mondial, a declarat predecesorul său, Donald Trump.

Într-un interviu pentru Newsmax, fostul președinte american a  explicat că țara „a încetat să mai fie respectată” în întreaga lume pe fundalul unei amenințări tot mai mari din partea Iranului, China și Rusia.

„Țara noastră are mari probleme. Țara noastră nu a fost niciodată într-o asemenea poziție. Și suntem în pericol grav din cauza a ceea ce se întâmplă în Ucraina și cu Rusia”, a spus Trump. El a avertizat că Iranul este pe punctul de a deveni o putere nucleară, China devine o superputere mondială, iar Rusia este în război cu Ucraina, ceea ce ar putea „conduce la o explozie”.

Această amenințare este periculoasă deoarece Statele Unite, potrivit lui Trump, se află în recesiune. Trump și-a atribuit meritul pentru redresarea bursei după pandemia de coronavirus, spunând că este un efect rezidual al muncii administrației sale: „Au respectat marile noastre politici”.

Fostul președinte l-a învinuit pe Biden și pe programul său de a elimina treptat combustibilii fosili din energia verde pentru creșterea prețurilor la benzină și a inflației.

„Ei nu extrag petrolul. Ei nu folosesc aur lichid, așa cum îl numesc eu. Avem aur lichid chiar sub picioarele noastre, iar acum implorăm alte țări să ni-l dea”, a declarat revoltat Trump.

El a spus că a prezis acest curs al evenimentelor chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2020, despre care a spus că „au fost furate”.