MENIU

Trulli şi Kovalainen aleargă pentru Lotus, în 2010

De-a lungul vremii, pentru Lotus au concurat Ayrton Senna, Nigel Mansel şi Mika Hakkinen

Reîntoarsă în Formula 1 după 15 ani, echipa britanică şi-a angajat doi piloţi cu experienţă, cu scopul de a deveni cel mai bun team dintre cele patru nou venite în Marele Circ.

Una dintre noile scuderii intrate în Formula 1, Lotus, a anunţat că i-a angajat pentru sezonul viitor, ca piloţi, pe italianul Jarno Trulli şi finlandezul Heikki Kovalainen. În vârstă de 35 de ani, italianul are o solidă experienţă în Marele Circ, însă de-a lungul carierei a obţinut doar o victorie de etapă, în 2004, pe când evolua pentru Renault.

Anul trecut el a concurat pentru Toyota, care la finalul sezonului s-a retras din competiţie. În ceea ce-l priveşte pe Kovalainen, acesta era liber de contract după ce a fost înlocuit la McLaren de campionul mondial în exerciţiu, Jenson Button. Deşi cu şapte ani mai tânăr decât Trulli, finlandezul are şi el o victorie de etapă, obţinută anul trecut, în Grand Prix-ul Ungariei.

\"Lotus îşi doreşte să fie cea mai bună echipă dintre noile venite în F1\", a declarat directorul Tony Fernandes, team-ul său fiind unul dintre cele patru nou acceptate să ia startul în sezonul 2010 al Formulei 1.