MENIU

Tribunul electric Corneliu Vadim Tudor este un cameleon care se colorează în funcţie de mediul în care se află, spun psihologii

foto: NewsIN

Psihologul Georgeta Ghinea spune că foloseşte telecomanda în avantajul său, se apără atunci când apare la televizor Corneliu Vadim Tudor. Florin Tudose, autorul cărţii "Psihopolitica", încearcă o caracterizare: este o personalitate amorfă, supergonflată, ca o păpuşă de bâlci.

Grandomania şi autoadmiraţia narcisiacă sunt trăsăturile pregnante ale lui Vadim Tudor, din punctul de vedere al psihologului Florin Tudose. Asta în timp ce Georgeta Ghinea mărturiseşte că Vadim Tudor este unul dintre puţinele personaje pe care se teme să le urmărească şi să le privească la televizor. "Folosesc telecomanda în avantajul meu de fiecare dată când apare. Mă apăr. Este propriul meu instinct natural de autoapărare, de autoprotecţie. De aceea, nu pot sa fac nicio analiză. Îmi asum neputinţa si slăbiciunea", spune ea.

"Are o personalitate în care cele două trăsături, histrionismul (vrea să fie tot timpul în centrul atenţiei) şi narcisismul (se place pe el) se amestecă perfect. Consecvenţa lui este inconsecvenţa. Este un cameleon, se colorează în funcţie de mediul în care se află. Cameleonismul este atât o calitate, cât şi un dezavantaj", a mai spus Florin Tudose care accentuează că liderul PRM are o "mare putere de a transforma miturile în realitate şi apoi de a le transmite celorlalţi ca fiind realitate. Atinge culmi ale agresivităţii verbale, dar şi ale ridicolului oricărui masturbant, care-şi laudă virilitatea".

Specialistul concluzionează: "Încadrarea în patologic pare să fie evidentă oricui".

Citeşte şi: 

Crin Antonescu ar fi preşedintele nejucător, mereu absent, care în faţa unei crize ar spune că este la bibliotecă sau ar pleca în insula Capri

Odată ce s-ar face de râs, super-căpitanul Băsescu n-ar mai putea conduce nici măcar barca pe Cişmigiu

Gigi Becali-un soi de Domnul Goe, instabil emoţional şi imatur afactiv

Mircea Geoană este o victimă, un om manipulat vizibil de adevăraţii lideri din PSD