MENIU

Trei muncitori au murit în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa

Andrei Chiliman: Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 nu au nicio responsabilitate juridică
Foto: RTV
Doi dintre muncitori au fost scoşi de sub pământ în viaţă
Unul dintre cei trei muncitori prinşi sub pământ la pasajul Băneasa a murit, conform ISU.

Accident grav de muncă în zona Pasajului Băneasa. Un mal de pământ s-a prăbuşit peste patru muncitori. Unul dintre ei a fost scos în viaţă în timp ce, alţi trei au fost găsiţi morţi de echipele de intervenţie.

Primul muncitor scos de sub malul care s-a prăbuşit la pasajul Băneasa se află internat la Spitalul Elias din Bucureşti, în stare de şoc, au declarat medicii de la Camera de Gardă ai spitalului. Aceleaşi surse au mai declarat că bărbatul nu prezintă leziuni evidente, iar medicii fac investigaţii medicale complexe. Muncitorul salvat este fratele unuia dintre cei trei bărbaţi prinşi sub malul surpat, conform reprezentanţilor ISU.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat la o oră şi jumătate de la accidentul de la pasajul Băneasa, că şansele ca muncitorii aflaţi încă sub malul de pământ să fie în viaţă sunt minime.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30, când patru muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ înalt de patru metri.  Permanent a existat riscul ca pământul să se surpe din nou, ceea ce a îngreunat acţiunea de salvare. Echipele de intervenţie au încercat, totuşi, să stabilizeze malul cu scânduri şi au scos pământul cu găleţile. 

La faţa locului s-au aflat echipe de pompieri salvatori şi SMURD. 

Muncitorii prinşi sub pământ în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa sunt angajaţii unei firme subcontractoare a constructorului pasajului, firma portugheză Lena, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director în Ministerul Transporturilor.

Directorul în Ministerul Transporturilor a mai spus că se va face o anchetă în urma căreia vor fi stabilite cauzele acestui accident. Instituţiile care vor fi implicate în această anchetă sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă, Procuratura şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, potrivit lui Adrian Ionescu.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că prăbuşirea malului de pământ a avut loc la o adâncime de cinci-şase metri. Chiliman a dat asigurări reprezentanţii Inspecţiei Muncii verifică modul în care s-au respectat legile. VEZI VIDEO