MENIU

Trei morţi în şase minute la maratonul de la Detroit!

Foto: news.sky.com

Pentru prima oară în ultimii 15 ani, celebra cursă din Michigan a făcut victime. Trei bărbaţi au căzut pe caldarâm la interval de câteva minute, doi dintre ei cam în aceeaşi zonă.

Atleţii Jon Fenlon (26 de ani), Daniel Landon (36 de ani) şi Rick Brown (65 de ani) au murit duminică în timp ce participau la maratonul de la Detroit, cauzele fiind încă necunoscute.

Primul care a căzut a fost Daniel Landon, în jurul orei 9:02, între kilometrii 17 şi 19, în timp ce Rick Brown a leşinat cam în aceleaşi circumstanţe cinci minute mai târziu, urmat la un minut de Jon Fenlon, care era deja la jumătatea maratonului. Încă nu se ştie dacă Brown şi Langdon participau la semimaraton sau la maraton. Conform organizatorilor, cei trei au primit îngrijiri medicale imediat.

Ultimul deces la maratonul de la Detroit a fost în 1994, când un bărbat de 42 de ani a murit în urma unui infarct după ce alergase mai bine de 32 de kilometri.

La ediţia din 2009 a maratonului de la Detroit au fost prezenţi peste 19.000 de sportivi, fiecare dintre ei prezentând un certificat medical în momentul înscrierii în competiţie.

Mai multe articole despre:
certificat medical murit leşinat