MENIU

Trei copii s-au înecat în apele râului Mureş la Lipova

Foto: RTV

Tragedie în judeţul Arad! Trei elevi aflaţi în excursie la Lipova s-au înecat în apele Mureşului. Copiii, cu vârste între 10 şi 15 ani, făceau parte dintr-un grup mai mare de şcolari care vizitau zona şi erau însoţiţi de trei învăţătoare. Au vrut să se răcorească în apele râului, supravegheaţi de cadrele didactice, dar au fost luaţi de curenţi.

Trei dintre elevi au intrat în apă să se răcorească. Doi dintre ei au dispărut imediat în apă, iar al treilea a intrat după ei să îi ajute, dar s-a înecat şi el.

Colegii copiilor au cerut imediat ajutor. Pompierii voluntari au reuşit să-l găsească pe cel mai mare dintre băieţi. S-a încercat resuscitarea lui preţ de aproape o oră, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Pe 8 iulie, scafandrii arădeni au reuşit să aducă la suprafaţă  trupul neînsufleţit al celui de-al doilea copil dispărut. Trupul băiatului în vârstă de 12 ani a fost găsit cu ajutorul unui sonar, pe fundul râului, aproape de locul în care a intrat să se scalde. 

Echipa de intervenţie va continua căutările pentru a-l găsi şi pe cel de-al treilea copil înecat. 

Cei trei copii s-au înecat în râul Mureş, în apropiere de Cetatea Şoimoş. La faţa locului au ajuns şi familiile copiilor.

Mai multe articole despre:
elevi excursie copii Mures înec Lipova