MENIU

Trei adolescenţi de la un Centru de minori din Piteşti au încercat să se sinucidă

Foto: wordpress.com

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a deschis o anchetă după ce trei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, internaţi la Centru de primire minori în regim de urgenţă din Piteşti, au încercat să se sinucidă joi seara.

Potrivit directorului Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei, cei trei adolescenţi se află de câteva luni în centru, unde vor sta până când instanţa va lua o hotărâre definitivă în ceea ce-i priveşte.

Unul dintre cei trei, un băiat de 17 ani, şi-a crestat antebraţul cu o lamă, iar, la un interval scurt de timp, două fete, una de 13 ani şi una de 15 ani, au băut o substanţă caustică. Băiatul a decis să-şi pună capăt zilelor după ce a fost abandonat de tată, iar mama lui a murit. Fata de 13 ani a fost victima unui viol şi a fost părăsită de familie, iar adolescenta de 15 ani a vrut să se sinucidă după ce nu i s-a mai permis să meargă la şcoală, pentru că în perioada cât a fost la cursuri a acumulat extrem de multe absenţe.

Directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei a dat asigurări că nefericitrul incident nu a avut loc ca urmare a vreunui angajat de la centru. "Nu există nici un indiciu că ar fi fost vina vreunui angajat de la Centrul de primire minori, aşa că nu se pune problema unei sancţiuni" a declarat Adrian Macovei.

Cei trei adolescenţi au fost transportaţi joi seara la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi în prezent se află în afara oricărui pericol.

Mai multe articole despre:
Piteşti sinucidere minori protecţia copilului