MENIU

Traseele montane din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza riscului de avalanşe

Pericol de avalanşe în Munţii Făgăraş
Traseele montane din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza riscului de avalanşe

Riscul de avalanşe este de gradul 3, pe o scară de la 1 la 5. Toate traseele montane din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului puternic din ultimele zile.

Este vorba despre traseele turistice superioare cabanelor Negoiu, Bârcaciu, Bâlea, Podragu, refugiul Suru şi traseul principal de creastă din Munţii Făgăraşului, pe raza judeţului Sibiu.

Pentru prevenirea accidentelor, salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze în ascensiuni montane pe traseele închise şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone.

În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascadă. În Căldarea lacului Bâlea există un risc major de avalanşe, astfel încât turiştii sunt rugaţi de asemenea să nu practice sporturi de iarnă.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care vor urca pe munte să fie echipaţi corespunzător şi în plus să aibă asupra lor colţari, pioleţi şi sondă de avalanşe prevăzută cu dispozitiv radio, iar în cazul în care se produc accidente să sune la numătul de urgenţă 112.