MENIU

Traseele montane din Argeş au fost deschise până la altitudinea de 2.000 de metri

Foto: RTV

Salvamontiştii argeşeni au anunţat că traseele turistice montane din judeţul Argeş au fost deschise până la altitudinea de 2.000 de metri, dar că exista încă riscul de avalanşă în zona alpină înaltă.

Potrivit directorului serviciului public judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, stratul de zăpadă în zona Cota 2000-Bâlea Lac măsura 163 de centimetri, iar riscul de avalanţă mai exista doar în zona alpină înaltă, la peste 2000 de metri. Aici riscul de avalanţă a fost de gradul 2, risc moderat şi se referea în special la pericolul de rupere al cornişelor.

Salvamontiştii au precizat că s-a putut practica schiul de primăvară pe toate pantele deschise, dar a fost interzisă intrarea schiorilor pe vâlcele şi văi de abrupt, unde acumulările de zăpadă nu au fost stabilizate.

Pentru turiştii care au vrut să parcurgă segmente ale crestei Făgăraşului, recomandarea strictă a salvamontiştilor a fost să aibă asupra lor echipamentul de iarnă, beţe de schi sau piolet şi colţari pentru traversarea pantelor îngheţate, unde a existat pericolul de alunecare.
Mai multe articole despre:
Argeş salvamontişti munte turişti avalanşă