MENIU

Traian Băsescu nu mai participă la Summit-ul SEECP de la Chişinău

Foto: NewsIn

Administraţia Prezidenţială anunţă că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), confirmată în cursul lunii martie, "nu mai este de actualitate".

"Urmare a evenimentelor ce au marcat perioada post-electorală din Republica Moldova, participarea preşedintelui României, Traian Băsescu, la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), confirmată în cursul lunii martie a.c., nu mai este de actualitate", se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În comunicatul de presă se mai precizează că "nivelul de reprezentare al României va fi decis şi anunţat la o dată ulterioară".

Site-ul de ştiri proguvernamental OMEGA, de la Chişinău, a informat miercuri că preşedintele României, Traian Băsescu, va reprezenta statul său la summit-ul şefilor de stat şi de guvern al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, care va avea loc la 4-5 iunie la Chişinău.

"Preşedintele statului român a confirmat prezenţa sa la acest summit", a declarat şeful Direcţiei Cooperare Regională a Ministerului Afacerilor Externe de la Chişinău, Dumitru Ţira, miercuri, în cadrul unui briefing pentru jurnalişti, scrie OMEGA.

Summitul şefilor de stat şi de guvern, dedicat Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, va fi prezidat de preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. R. Moldova deţine preşedinţia acestei organizaţii regionale.