MENIU

Traian Băsescu este pregătit să desemneze un al doilea premier, din rândul PD-L

foto: NewsIN
Băsescu: Nu am nicio altă soluţie decât să respect votul din alegerile din 2008 şi să desemnez un al doilea premier, de data aceasta politic

Preşedintele Traian Băsescu este pregătit să nominalizeze un alt premier, în cazul în care Cabinetul Croitoru nu va primi votul de învestitură din partea Parlamentului. Declaraţia a fost făcută vineri dimineaţă pentru postul public de televiziune. Preşedintele a declarat că în cazul în care va fi nevoit să desemneze un al doilea premier, acesta va fi politic, din rândurile partidului cu cele mai multe locuri în Parlament.

"Nu am nicio altă soluţie decât să respect votul din alegerile din 2008 şi să desemnez un al doilea premier, de data aceasta politic", a spus şeful statului întrebat ce va face dacă Lucian Croitoru nu trece de votul Parlamentului.

Traian Băsescu nu a dorit să facă public numele unui alt premier pe care îl va desemna în această situaţie. "Din partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, dar nu vă pot spune numele", a spus şeful statului.

Traian Băsescu l-a desemnat joi pe Lucian Croitoru să formeze un nou Guvern. El a explicat faptul că a avut de ales din trei propuneri. Una dintre propuneri a fost a lui, "bazată pe profesionalism , experienţă, cunoaşterea instituţiilor intrenaţionale". O altă propunere a venit din partea PD-L, Băsescu precizând că democrat-liberalii au propus un om politic. Cea de-a treia propunere a fost cea susţinută de PSD-PNL-UDMR, făcută deja publică în persoana lui Klaus Johannis.

Lucian Croitoru are 10 zile la dispoziţie să-şi aleagă echipa guvernamentală şi s-o prezinte Parlamentului.