MENIU

Traian Băsescu a refuzat să bea ţuică la o serbare câmpenească

Şeful statului a fost azi la Gura Râului în Sibiu la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Bujorul de Munte.
Foto: RTV

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să bea din plosca de ţuică, la o serbare câmpenească, de teamă să nu-şi şifoneze imaginea în presă.

"N-am să gust cu toată presa aici, pentru că asta va fi imaginea pe televiziuni. Multumesc mult! Hai, începeţi voi", a spus Traian Băsescu, când a fost întâmpinat cu tradiţionala ţuică la Festivalului Bujorul de Munte de la Sibiu.

Şeful statului a fost duminică la Gura Râului în Sibiu la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Bujorul de Munte.

Aproximativ 7.000 de persoane l-au aşteptat pe preşedintele Traian Băsescu, la Gura Râului. Băsescu a ajuns cu un elicopter şi a aterizat pe terenul de fotbal din localitatea Orlat. La intrarea în Gura Râului a fost aşteptat cu pâine şi sare, primind din partea primarului localităţii un costum tradiţional. Preşedintele a mai asistat şi la un spectacol dat de Junii Sibiului în centrul comunei Gura Râului.

Preşedintele a îndemnat autorităţile locale să sprijine dezvoltarea agroturismului în zonă şi să nu încerce să industrializeze această zonă "deosebit de frumoasă", spunând, în acelaşi timp, că traversăm o perioadă de criză şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi să fim "solidari" pentru a o învinge.

"Cu siguranţă voi reveni şi anul viitor la festivalul de la Gura Râului, indiferent dacă voi fi în calitate de preşedinte sau nu", a încheiat Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu ţuică