MENIU

Traian Băsescu a participat la Festivalul "Hora de la Prislop"

Foto: Realitatea.net
Sute de oameni l-au întâmpinat pe Traian Băsescu la Prislop, în Maramureş

Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, în Maramureş, la festivalul "Hora de la Prislop", manifestare care a reunit în jur de 15.000 de participanţi.

După participarea la Sfânta Liturghie Arhierească, şeful statului a depus jerbe de flori în Cimitirul eroilor căzuţi în cel de-al doilea război mondial. Traian Băsescu a remarcat cu această ocazie contribuţia şi modul de abordare al Bisericii Ortodoxe.

"Am observat în slujbă şi ştiam, dar a fost un motiv în plus să vin aici: abordarea Bisericii Ortodoxe Române. Aici sunt militari români, militari unguri, militari germani, militari evrei, militari ucraineni... Ce am auzit azi la slujbă este spiritul pe care Biserica Ortodoxă încearcă să-l treacă înspre noi toţi. Biserica Ortodoxă a considerat că indiferent ce naţionalitate are soldatul, acesta are dreptul la o cruce şi la o rugăciune" , a afirmat Traian Băsescu.

Acesta a mai spus că Prislopul este un loc de o mare însemnătate, fiind aşezat la înălţime parcă pentru a putea privi spre trecut şi viitor.

"Prislopul a reprezentat întotdeauna o fortăreaţă a Maramureşului. Istoria a făcut din Prislop un loc prin care armate au trecut şi s-au întors, dar oamenii au rămas. Înălţimea Prislopului şi mănăstirea care se construieste aici ne dă posibilitatea să privim spre trecut şi spre viitor", a ai spus şeful statului.

La manifestare au participat vicepreşedinţii PDL Gheorghe Flutur şi Ioan Olteanu, preşedintele PDL şi al Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, secretarul Senatului Orest Onofrei, precum şi numeroşi membri PD-L din mai multe judeţe transilvane. Sărbătoarea de la Prislop este oragnizată în fiecare an de Consiliul Judeţean Maramureş şi strânge mii de oameni din judeţele transilvane.