MENIU

Traficul rutier a fost îngreunat pe mai multe drumuri din 7 judeţe ale ţării, din cauza zăpezii

Foto: emaramures.ro

Circulaţia rutieră a fost îngreunată, din cauza ninsorilor abundente, pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din nord-vestul ţării, stratul de zăpadă de pe carosabil depăşind 10 centimetri, în unele zone, a declarat, comisarul Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei.

Potrivit lui Ulieru, traficul rutier a fost blocat, pe 14 octombrie, timp de două ore pe DN 1 în judeţul Cluj, în zona Negreni-Păniceni, din cauza ninsorii, dar şi a indisciplinei şoferilor care au depăşit coloanele de maşini oprite.

În judeţul Bihor, s-a circulat cu dificultate pe DN 1 în zona Piatra Craiului şi pe DN 1 H în zona Pădurea Neagră-Albeşti spre Şimleul Silvaniei, din cauza arborilor căzuţi pe carosabil şi a zăpezii. Şoferii au întâmpinat probleme şi pe DN 75 în zona Nucet, sau pe DN 76.

În judeţul Maramureş traficul s-a defăşurat în condiţii de iarnă pe DN 18 în pasul Gutâi-Prislop şi pe DJ 109 F Budeşti-Cavnic. De asemenea, în judeţul Sălaj zăpada abundentă a creat probleme în zona muntoasă Meteş pe DJ 108 R Leseş-Agriş, în timp ce în judeţul Bistriţa se circulă greu în Pasul Tihuţa. Totodată, ninsorile au îngreunat circulaţia şi în judeţul Caraş-Severin, în zona Anina, pe DN 58 şi DN 57 D, în zona oraşului Caraş Severin.