MENIU

Traficul prin punctele de trecere a frontierei din Arad a crescut cu 40% de Florii

Foto: RTV

Traficul prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad a crescut cu 40%, de Florii, după ce tot mai mulţi români stabiliţi în străinătate, dar şi turişti, au intrat în ţară, cel mai aglomerat punct de trecere fiind cel Nădlac.

"Au trecut frontiera aproximativ 47.000 persoane, din care peste 31.000 au fost cetăţeni români. Dintre aceştia, 21.000 au fost înregistraţi pe sensul de intrare în ţară şi aproximativ 10.000 pe sensul de ieşire şi peste 15.000 cetăţeni străini. Cel mai tranzitat punct de frontieră din judeţul Arad a rămas cel de la Nădlac, care a fost tranzitat de peste 31.000 de persoane, în ultimele 72 ore. Faţă de un weekend normal, traficul prin punctele de trecere a frontierei arădene a crescut cu aproximativ 40 la sută", a declarat agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad.

Deoarece în acest perioadă, în punctele de trecere a frontierei se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloacelor de transport, IJPF Arad a luat măsurile necesare, astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. "Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă câteva zile de vacanţă în România. De asemenea, mulţi conaţionali şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate", a mai afirmat agent Mihaela Leş.
Mai multe articole despre:
Arad trafic frontieră Nădlac