MENIU

Traficul a 42 de trenuri a fost perturbat de furtul mai multor componente de cale ferată

Foto: sfin.ro

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a descoperit, în urma unui control efectuat marţi, furtul mai multor componente de cale ferată dintre staţiile Chitila şi Buciumeni şi din staţia Palas Constanţa, ce au provocat perturbări mari în circulaţia trenurilor.

"Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a descoperit, în urma unui control, că mai multe componente de cale ferată dintre staţiile Chitila şi Buciumeni (Regionala CF Bucureşti) şi din staţia CF Palas (Regionala CF Constanţa) au fost furate marţi, 22 septembrie 2009, de către persoane necunoscute, punând în pericol siguranţa feroviară şi producând perturbări mari în circulaţia trenurilor" a anunţat, miercuri compania.

Astfel, între staţiile Chitila şi Buciumeni, la km 12+800, s-au furat 40 m de cablu de la instalaţia de alimentare cu energie electrică, iar 39 de trenuri de călători au ajuns la destinaţie cu întârzieri totale de 539 de minute (cca. 14 minute/tren).

De asemenea, în staţia Palas au fost tăiate cablurile instalaţiei de alimentare a unor secţiuni izolate şi a două macazuri, iar trei trenuri de călători înregistrând întârzieri totale de128 minute (cca. 43 min/tren).

Reprezentanţii companiei au sesizat Poliţia Treansporturi Feroviare şi au desfăşurat lucrări de înlocuire a componentelor. Circulaţia feroviară a revenit la normal în cursul zilei de marţi, la ora 20.46 pe relaţia Chitila-Buciumeni şi la ora 23.55 în staţia Palas.
Mai multe articole despre:
furt CFR cabluri Chitila regională