MENIU

Trafic îngreunat din cauza ninsorii, în pasul Gutâi din Maramureş

Iarna nu se dă bătută. În nord ninge de mai bine de 24 de ore. În Pasul Gutâi din Maramureş poliţiştii au interzis accesul camioanelor, iar pasul Tihuţa se circulă greu. Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe numeroase drumuri judeţene şi naţionale din judeţul Harghita, iar în Vâlcea, pe DN7A, stratul de zăpadă este de 10 centimetri.

Vreme de coşmar în Pasul Gutâi din Judeţul Maramureş, unde ninge de luni dimineaţă. Ceaţa, vântul şi zăpada au transformat Drumul Naţional 18 într-o capcană aproape imposibil de depăşit pentru şoferi.

Poliţiştii au interzis accesul camioanelor pe Drumul Naţional 18, în pasul Gutâi, dar şi pe Drumul judeţean 184, în pasul Roata. Carosabilul acoperit cu zăpadă şi intervenţia utilajelor de deszăpezire au dus la formarea de cozi pe 2 kilometri.

Şi în Harghita a nins abundent. Pe Vârful Bucin s-a înregistrat chiar un record: stratul de zăpadă a ajuns la 90 de centimetri.

Traficul pe Drumul Naţional 13B, între Joseni şi Praid, a fost blocat timp de mai bine de o oră pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.