MENIU

TRADIŢII BIZARE. Episodul X - Atracţii turistice ciudate

Baia de tăieţei
Vale de la prehistoria
Templul Karni Mata
Expoziţia Internaţională a Prieteniei
Isla de las Munecas
Închisoarea Bang Kwang
Parcul bătăliei de la Sekigahara

Lumea e plină de tradiţii bizare, multe dintre ele sunt acum parte a istoriei diverselor popoare. REALITATEA.NET vă propune seria Tradiţii Bizare în care vor fi prezentate obiceiuri ciudate care s-au practicat sau încă se mai practică în lume. În episodul X ne ocupăm de atracţiile turistice ciudate.

Baia de tăieţei (Japonia)

Japonezii fac tot ceea ce fac celelalte naţii, însă uneori într-un mod complet diferit. Într-o zi cineva s-a gândit că baia cu apă şi săpun e mult prea obişnuită şi s-a decis să se îmbăieze în... tăieţei. În curând au fost destule persoane care au vrut să facă la fel. Aparent colagenul din ardei, ingredientul folosit la supă îmbunătăţeşte metabolismul şi curăţă pielea. Se spune că şi acneea se se vindecă după o şedinţă.



Vale de la prehistoria (Cuba)

Parcul ce se întinde pe 11 hectare şi care a fost construit de deţinuţi, cuprinde 200 de fiinţe preistorice, realizate în mărime naturală din regiunea Santiago de Cuba, de la brontozauri la oameni ai cavernelor.



Templul Karni Mata (India)

Templul Karni Mata din Rajahstan nu este doar un refugiu al rozătoarelor, ci şi un loc unde aceste sunt venerate. A fost construit la începutul secolului XX de maharajahul Ganga Singh din Bikaner, în onoarea lui Karni Mata. Rozătoarele sunt atât de importante în acest templu, încât dacă un locuitor al acestuia moare accidental va fi înlocuit cu o replică din aur masiv.



Expoziţia Prieteniei Internaţionale (Coreea de Nord)

Aflată în Pyongyang, expoziţia găzduieşte mai bine de 90.000 de daruri primite de-a lungul anilor de Kim Il Sung. Printre exponate se numără beţişoare de argint din Mongolia, o cutie din aur pentru ţigări primită de la Tito, jocuri de şah de la Gaddafi şi un aligator zâmbitor care ţine o tavă cu pahare primită de Kim Il Sung din Nicaragua.



Isla de las Munecas (Mexic)

Julian Santana Barrera a colecţionat păpuşile care erau aruncate. Legenda spune că le aduna pentru a calma spiritul unei fetiţe înecate. Bizara coecţie este expusă de-a lungul canalelor din Xochimilco. Colecţionarul a murit şi el înecat.



Închisoarea Bang Kwang (Thailanda)

Dacă vă plictisiţi cumva în Bangkok puteţi vizita oricând penitenciarul local. Dacă plătiţi biletul de intrare puteţi interacţiona cu deţinuţii, printre care se află şi occidentali a căror vacanţă a luat p turnură nu tocmai plăcută. Bastionul fortificat poate găzdui 7.000 de infractori închişi pentru delicte de la trafic de droguri până la crimă.

Parcul bătăliei de la Sekigahara (Japonia)

În regiunea Gifu se află un parc tematic ciudat care recrează marea bătălie de la Sekigahara. Un afacerist a recreat epica bătălie cu replici din beton în mărime naturală ale decapitărilor, sinuciderilor rituale şi luptelor corp la corp.

Citeşte şi:

TRADIŢII BIZARE. Episodul IX - Europenii şi obiceiurile lor ciudate

TRADIŢII BIZARE. Episodul VIII: Rituri funerare

TRADIŢII BIZARE. Episodul VII: Cele mai ciudate feluri de mâncare

TRADIŢII BIZARE. Episodul VI: Obiceiuri şi practici sexuale ciudate

TRADIŢII BIZARE. Episodul V: Metode înspăimântătoare de execuţie

TRADIŢII BIZARE. Episodul IV: De la exorcism la botezul morţilor

TRADIŢII BIZARE. Episodul III: Obiceiuri barbare în lume

TRADIŢII BIZARE. Episodul II: obiceiuri ciudate la masă

TRADIŢII BIZARE. Episodul I: şase obiceiuri ciudate de nuntă din lume