MENIU

Toyota estimează pierderi de aproape 4 miliarde de dolari în 2008

Foto: Realitatea TV

Prognozele pesimiste în privinţa bilanţului de sfârşit de an al producătorilor auto se adeveresc. Gigantul Ford se pregăteşte să vândă compania Volvo. Iar Toyota a anunţat că estimează pierderi de aproape 4 miliarde de dolari până în luna martie.

Pierderile Toyota pe 2008 au fost provocate de scăderea drastică a vânzărilor cu aproape 30 de procente în întreaga lume. Numărul de vehicule vândute a fost de aproape 9 milioane, cu jumătate de milion mai mic decât cel estimat. Este pentru prima oară din 1950, când compania Toyota încheie anul cu pierderi. Iar previziunile pentru perioada următoare sunt sumbre, vânzările de autoturisme noi fiind din ce în ce mai mici.

În aceste condiţii conducerea companiei a anunţat că va reduce din costuri şi îşi va adapta activitatea la contextul global. Conducerea companiei Ford se întâlneşte săptămâna viitoare la Londra cu reprezentanţii unor bănci şi a 4 companii auto pentru a discuta despre vânzarea firmei Volvo, aflată în portofoliul Ford din 1999. Surse din piaţă estimează valoarea Volvo între 3 şi 4 miliarde de dolari.

Mai multe articole despre:
vehicule pierderi Ford Toyota