MENIU

Toţi bucureştenii vor avea căldură în calorifere de la 1 noiembrie

Foto: calorifere.ro

RADET va furniza căldură tuturor bucureştenilor începând cu 1 noiembrie, atunci când se vor finaliza lucările de reparaţii şi revizii la toate punctele termice, dar şi de când asociaţiile de locatari nu mai pot opri alimentarea cu căldură de la instalaţiile de bloc, au precizat oficiali ai regiei.

RADET Bucureşti a început, de miercuri, probele în sistemul centralizat de încălzire, într-o primă etapă doar pe timp de noapte şi corelat cu temperaturile exterioare, în urma scăderii accentuate a temperaturilor şi a atenţionării meteo de cod galben.

Potrivit legii privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte zece grade între orele 18.00-6.00".

La utilizatorii de tip urban se poate opri un timp alimentarea cu căldură a blocurilor, dacă asociaţia doreşte acest lucru.