MENIU

Tot mai mulţi studenţi renunţă la facultate pentru că nu fac faţă cheltuielilor

Foto: Realitatea TV

Organizaţiile studenţeşti dau alarma. Creşte rata de abandon a facultăţilor. Tinerii nu mai fac faţă cheltuielilor de zi cu zi, nu se pot angaja şi renunţă la şcoalaă Potrivit unui studiu realizat de ANOSR un student are nevoie în medie de 1.400 de lei, pe lună, ca să supravieţuiască.

Pe Maria am întâlnit-o la Academia de Studii Economice, unde e studentă. Îngrijorarea îi umbreşte bucuria unui nou început de an. "De unde să mai tai. Din chirie nu am cum să tai că este fixă, din întreţinere nici atât. Taxa la facultate nu pot. Abonamentul la RATB şi metroul nu am cum să le tai ca să merg pe jos tot Bucureştiul", a explicat studenta situaţia.

Un loc de muncă i-ar rezolva studentei problemele financiare. În zadar, însă. Majoritatea angajatorilor caută mai întâi de toate experienţă. Aşa că, până îşi găseşte un job, tânăra strânge cureaua.

Potrivit unui studiu realizat de ANOSR, un student din România ar avea nevoie în medie 1.400 de lei pe lună. Asta în timp ce bursa cea mai mare este de 400 de lei.