MENIU

Tot mai multe femei afgane abuzate de soţi încearcă să se sinucidă

<descriere>
Multe femei afgane preferă să-şi dea foc decât să mai suporte torturile la care sunt supuse de soţii lor şi familiile acestora

Multe femei preferă să-şi dea foc decât să mai suporte torturile la care sunt supuse de soţii lor şi familiile acestora.

Reiza Gul, în vârstă de doar 11 ani, şi-a dat foc pentru a scăpa de relele tratamente aplicate de soţ şi de socri.

\"Mi-am dat foc pentru că mă torturau socrii. Mă băteau în continuu. Nu aveam ce altceva să fac decât să-mi dau foc. Aveam zece ani când m-am măritat\", povesteşte aceasta. Reiza e doar un caz, însă, alături de multe altele.

Sinuciderea prin foc a devenit o practică destul de des întâlnită în provincia Herat, din vestul Afganistanului. Un spital din Herat găzduieşte victimele acestor tentative de sinucidere.

Hanifa, în vârstă de douăzeci de ani, a încercat şi ea. \"Aveam şapte ani când m-am măritat. Nu am făcut copii decât la 12 ani. Sunt mama a patru copii şi am douăzeci de ani acum. Am avut o căsnicie foarte grea. Soţul meu este dependent de droguri. L-am avertizat că dacă nu se opreşte din consumul de droguri nu voi avea altă alegere decât să mă omor. Nu a putut să se oprească şi de aceea mi-am dat foc\", spune ea.

80 la sută dintre femeile afgane sunt analfabete şi nu ştiu că pot divorţa de soţii lor. Oricum, şi dacă s-ar separa de soţii lor, femeile ar rămâne fără mijloace de a se întreţine.

 

Mai multe articole despre:
sinucidere abuz torturi căsnicie