MENIU

Tot mai multe adolescente apelează la alcool pentru a slăbi, potrivit unui studiu

Foto: locallygrownnorthfield.org

Adolescente de numai 11 ani au devenit consumatoare de alcool crezând că astfel au şanse de a slăbi, arată un studiu. Peste zece la sută dintre tinerele de 11 ani consumă cantităţi mari de băuturi alcoolice pentru a înlocui mâncarea, iar numărul lor creşte de trei ori până la vârsta de 15 ani, relevă cercetarea.

Cercetătorii cehi au realizat, împreună cu asistenţii sociali, unul dintre cele mai mari studii asupra obiceiurilor alimentare precum şi a tendinţelor de a consum de alcool în rândul adolescentelor. Purtătorul de cuvânt al Institutului de Sănătate din Cehia, Ludmila Skalova, a explicat că studiul a fost realizat din dorinţa de a explica rata mare de obezitate dar şi de consum de alcool în rândul adolescenţilor.

"Conform sondajelor noastre, 12% dintre adolescentele de 11 ani şi peste 28% dintre cele de 15 ani sunt obsedate exclusiv de alimentaţie şi de greutate. Sar peste micul dejun, nu iau prânzul sau cina, consumă mult alcool şi nu au nicio activitate sportivă," a declarat Skalova.

Un alt rezultat al studiului arată ca rata de obezitate în rândul tinerilor s-a triplat în ultimii ani.