MENIU

Topul oraşelor cu cele mai multe oportunităţi de angajare

Foto: emaramures.ro

În ciuda crizei, în oraşele mari încă se mai fac angajări, cele mai multe oportunităţi de angajare sunt, în prezent, în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov.

Bucureştiul ocupă în continuare primul loc în topul oraşelor cu ofertele de locuri de muncă cele mai multe, numărul de joburi disponibile în Capitală este de două ori mai mare faţă de numărul de joburi oferit de fir,ele din Cluj, Timişoara, Iaşi sau Braşov, oraşele cu cele mai multe oportunităţi de angajare după Bucureşti.

Numărul mare de companii cu sediul în Bucureşti face ca acesta să rămână oraşul care oferă cele mai multe oportunităţi de carieră, spun reprezentanţii firmelor de recrutare. În momentul de faţă, numărul de joburi disponibile în Capitală, prezentate pe site-ul eJobs, depăşeşte 5.700, dintr-un total de peste 10.500 de joburi. Oferta de locuri de muncă din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa, oraşele cu oportunităţi de angajare cele mai multe după Bucureşti, ajunge la 2.500, potrivit eJobs.

Capitala ocupă primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe oferte de joburi şi pe siteul BestJobs, unde numărul de joburi vacante este de peste 2.600. Oraşul care se află pe locul doi, după numărul ofertelor de angajare pe BestJobs, este Timişoara, cu peste 700 de poziţii vacante, locul trei este ocupat de Cluj-Napoca cu o ofertă similară, iar pe patru şi pe cinci se află oraşele Iaşi şi Braşov, cu peste 600 de locuri de muncă disponibile.

''Cele mai multe joburi vacante la nivelul întregii ţări sunt în vânzări şi comerţ, peste 1.700, şi în IT peste 500. De asemenea, firmele caută personal pentru servicii clienţi şi ingineri, în prezent, pe site-ul nostru sunt peste 700 de oferte care se adresează acestor categorii'', spune Roxana Timofte, reprezentant BestJobs.

Citeşte mai mult...

Mai multe articole despre:
locuri de muncă top angajare job oraşe oportunităţi