MENIU

TopGear: Proiectul secret al Dacia de intrare în Formula 1

Formula 1 aprilie de la Dacia

După ce premierul României a încercat fără succes ca România să aibă şi ea o echipă de Formula 1, acum se pare că Renault a cumpărat echipa Toro Rosso și va intra cu brandul Dacia în cel mai prestigios circuit auto din lume.

Informațiile apărute în acest weekend în Malaezia, locul unde s-a desfășurat a doua etapă din Campionatul Mondial de Formula 1, au fost confirmate de documentele pe care un jurnalist TopGear România l-a găsit într-un Sandero primit la test.

Conform informațiilor de ultimă oră, Renault a cumpărat echipa Toro Rosso și va intra cu brandul Dacia în Formula 1, începând cu sezonul 2016. Inginerii de la Renault, nemulțumiți de performanțele propursorului cu care se merge anul acesta în Formula 1, au cerut o derogare de la FIA și în locul motorului de 1,6 litri vor folosi două motoare 0.9TCe, disponibile pe modelul Sandero.

Dacia a conceput un plan întreg de finanțare a acestui proiect, o mare parte din buget urmând a fi asigurată din vânzarea de produse tradiționale la fiecare cursă de Formula 1, mai dezvăluie jurnaliştii TopGear România de 1 aprilie.

Şoferii care și-au luat carnetul cu pile la Pitești pot deveni piloţi de Formula 1 aprilie la Dacia trimiţând un CV la adresa intai.aprilie@pacaleala.ro.

Mai multe articole despre:
Formula 1 Renault Dacia 1 aprilie