MENIU

Ţopescu le propune parlamentarilor crosul "Burta jos!"

FOTO: mapn.ro

Senatorul PNL Cristian Ţopescu a declarat luni că, la iniţiativa sa, va avea loc crosul "Burta jos!", destinat în primul rând parlamentarilor supraponderali.

Ţopescu a explicat că şi parlamentarii "cu un gabarit depăşit şi care vor să slăbească" trebuie să fie un exemplu pentru combaterea sedentarismului, mai ales că această problemă începe să fie resimţită şi în România. În acest scop, a anunţat fostul comentator sportiv, parlamentarii vor participa duminică, începând cu ora 11.00, la un cros care se va numi "Bruta jos!" şi care va avea drept punct de plecare, dar şi de sosire, Piaţa Constituţiei.

"Se vor alerga aproximativ doi kilometri, în jurul Parlamentului, dacă între timp nu intervine Salvarea. Dacă e cald va fi mai greu, dacă plouă va fi mai uşor. Oricum, a alerga înseamnă a fi cât mai sănătos. Am convingerea că în felul acesta vom pleda pentru un stil de viaţă cât mai sănătos", a argumentat liberalul.

Ţopescu a mai precizat că, în primul rând la linia de start vor fi copii ai diferitelor şcoli din Capitală, în rândul doi vor fi personalităţi din viaţa publică - "n-aş vrea să spun nume pentru că vor fi surprize plăcute pentru toată lumea", iar în rândul trei parlamentarii - "încântaţi să-şi arate abdomenele televiziunilor care vor da atunci aceste evenimente".

"Poate că la toamnă vom mai face un cros, nu ştiu dacă îl vom denumi "Burta Jos!" sau îl vom denumi altfel, important este, însă, să ne mişcăm pentru că stăm prea mult în scaune la şedinţele lungi ale Parlamentului", a mai afirmat Ţopescu, adăugând că, până acum, a reuşit să-şi convingă colegii de la PNL să participe. "Vin toţi graşii, mai trebuie să îi conving şi pe ceilalţi", a afirmat el.
Mai multe articole despre:
PNL parlamentari Cristian Ţopescu