MENIU

Toni Grecu: Criza, gripa şi greva

Foto: România Liberă

Bun găsit doamnelor şi domnilor şi bun găsit la rubrica: Adevărul care ne zburleşte părul.

O belea nu vine niciodată singură. După pandemia de criză, acum a apărut şi pandemia de gripă porcină. Cel mai bine pentru oameni ar fi, ori să se îmbolnăvească criza de gripă şi să moară, ori să facă gripa criză şi să dispară. Cu amândouă pe capul nostru ar fi prea mult.

Dupa boala vacii nebune şi gripa aviară, a simţit şi porcul nevoia să se afirme în domeniul medicinei.  Lucrul cel mai interesant la gripa porcină este că se transmite prin aer, de la om la om, nu ca la vaca nebună sau la aviară, unde transmiterea se face de la animal ori pasăre. Şi atunci, ce treabă are porcul în gripa asta? Simplu: porcul, după cum îl ştiţi, cu obrazul gros, a îmbinat în tractul lui respirator gripa aviară cu gripa umană, a dat drumul la noul virus şi după aia s-a ascuns în păpuşoi, lăsându-ne pe noi să ne batem capul cu porcăria lui.

Sindicatul porcilor sănătoşi din România a cerut audienţă la primul ministru Emil Boc. Aceştia vor o mărire de salariu porcească cu 250% fiindcă s-au sacrificat şi au mutat atenţia publicului de pe criză pe gripă şi de pe guvern pe porci.

 

Citeşte mai mult în România Liberă