MENIU

Toamna este anotimpul potrivit pentru a face copii

Foto: sxc.hu

Toamna este perioada ideală pentru procreere, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii Indiana. De partea opusă, primăvara şi începutul verii sunt perioadele mai puţin indicate pentru a concepe un copil, deoarece există riscuri majore ca bebeluşii să se nască cu diferite malformaţii sau afecţiuni respiratorii, explică specialiştii.

Din luna aprilie şi până în luna iulie, aerul din atmosferă are un conţinut ridicat de pesticide, acestea fiind extrem de dăunătoare pentru un om matur şi având efecte negative asupra embrionului, completează cercetătorii americani.

"Un semnal de alarmă trebuie tras şi în cazul cuplurilor care locuiesc în oraşe mari, deoarece acolo nivelul de poluare este peste limita admisă, iar de cele mai multe ori copiii se pot îmbolnăvi de astm", a declarat Paul Winchester, coordonatorul cercetării.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 200 de bebeluşi, în timp de doi ani de zile. Circa 30% dintre bebeluşii care au fost concepuţi pe perioada primăverii sau a verii s-au născut prematur, iar 22% dintre copiii procreaţi atât în cele două anotimpuri, cât şi iarna, aveau probleme respiratorii. Mai mult, 10% dintre bebeluşii concepuţi primăvara prezentau malformaţii cardiace. Totodată, 40% dintre copiii concepuţi în lunile decembrie, ianuarie sau februarie s-au născut înainte de termen.