MENIU

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște. Rețeta rapidă și delicioasă din doar câteva ingrediente

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște. Rețeta rapidă și delicioasă din doar câteva ingrediente

Sărbătorile de Paște sunt despre bucuria de a petrece timp în familie, dar și despre preparatele gustoase pe care le punem pe masă. Gospodinele s-au întrecut în fiecare an în rețete gustoase. Vedeta mesei de Paște este, desigur, cozonacul. Dacă ți-a rămas prea mult cozonac, atunci nu-l arunca. Descoperă și tu o rețetă de tiramisu din cozonac rămas de la Paște.

Rețeta de tiramisu din cozonac rămas de la Paște este rapidă și delicioasă. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pune pe masă un desert de-a dreptul delicios. În plus, nu vei face risipă de alimente și te vei bucura de un răsfăț pentru întreaga familie.

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște

Pentru rețeta de tiramisu din cozonac nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la rețetă și să respecți indicațiile cofetarilor.

Pentru acest tiramisu rapid vei avea nevoie de două cutii de mascarpone, aproximativ 500 de grame, 400 de grame de cozonac, 250 de mililitri de cafea tare, 3-4 linguri de zahăr pudră, 3-4 ouă, cacao, lichior de ciocolată sau de tiramisu. Opțional la această rețetă poți adăuga esență de migdale.

Mai jos găsești și modul de preparare pentru această rețetă simplă și rapidă. Pentru început trebuie să amesteci gălbenușurile cu zahărul pudră. Albușurile se bat separat într-un alt recipient.

Peste gălbenușuri se toarnă mascarpone și se bate totul cu mixerul la viteză medie. Mai apoi se adaugă spuma de albușuri și se omogenizează totul cu atenție.

Esențele, lichiorul și cafeaua, se vor amesteca într-un bol separat pentru ca totul să se întâmple mai rapid. Taie cozonacul în felii de grosimi potrivite. Dacă este tăiat prea subțire, atunci acesta se va sfărâma atunci când este trecut prin cafea.

Dacă feliile sunt prea groase, atunci acestea nu vor putea să ofere rețetei tale consistența dorită. Pentru un plus de eleganță alege să construiești această rețetă în pahare transparente.

Decupează felia de cozonac după forma paharului, apoi trece-o prin cafeaua cu lichior și pune-o în tavă. Peste aceasta pune crema de mascarpone amestecată cu albușurile și gălbenușurile pregătite în prealabil.

După ce ai construit primul strat adaugă din nou o felie de cozonac, iar mai apoi un rând de cremă. La final trebuie să rămână crema peste care poți presăra puțină cacao. Această rețetă va cuceri cu gustul său deosebit încă din primele momente.

Cum se păstrează cozonacul pentru a rămâne proaspăt mai mult timp

Cozonacul ar trebui păstrat la temperatura camerei și învelit în foaie de hârtie curată.

Citește continuarea aici

TIRAMISU într-un minut. Rețeta cu care un bucătar italian a devenit vedeta Crăciunului - VIDEO

Mai multe articole despre:
tiramisu cozonac