MENIU

Tiger Woods este sportivul deceniului

Valoarea profesională a triumfat în detrimentul vieţii personale

Scandalul sexual în care a fost implicat recent nu-i ştirbeşte faima lui Tiger Woods: campionul de golf i-a devansat într-o anchetă Associated Press pe Lance Armstrong, Roger Federer şi Michael Phelps.

De zece ani, golful are un singur rege: Tiger Woods. Americanul a reuşit performanţa de a cuceri 56 de trofee în ultima decadă, pe toate continentele unde se poate practica golful, devenind cel mai bine plătit sportiv al planetei.

Azi, performanţa lui Woods a fost confirmată cu încă un trofeu: agenţia Associated Press l-a desemnat Sportivul Deceniului, înaintea unor nume precum Lance Armstrong sau Roger Federer. \"Singurul motiv pentru care nu l-aş fi votat pe Woods ar fi fost scandalul din ultimele săptămâni. Nu cred, însă, că acesta este un motiv suficient de bun să îmi schimb votul\" a explicat Mick Strain, editor la Tulsa World şi votant în ancheta Associated Press.

Woods a strâns 56 dintre cele 142 de voturi luate în calcul. Lance Armstrong a urmat pe poziţia secundă, cu 33 de voturi iar Roger Federer a completat podiumul cu 25 de voturi. Jucătorul de golf numărul 1 al planetei a anunţat, sâmbătă, că pune capăt, pe termen nelimitat, carierei sale sportive.

Pe locul patru se află înotătorul Michael Phelps, urmat de jucătorul de fotbal american Tom Brady, quarterback la New England Patriot, şi sprinterul jamaican Usain Bolt. Alţi cinci sportivi au primit câte un vot.