MENIU

Tibi Bălan despre Dan Petrescu: Dacă ne prinde cu suc, am dat de belea!

Foto: NewsIn

Mijlocaşul a declarat tabloidului The Sun că Bursucul nu le dă voie jucătorilor să poarte ghete colorate, iar Dan Petrescu, la rândul său, e convins că fotbaliştii pot progresa şi după vârsta de 30 de ani.

Vedetă în insula britanică după succesul categoric de la Glasgow, Dan Petrescu a acordat un interviu tabloidului The Sun, publicat marţi, cu aproape 24 de ore înaintea returului cu Glasgow Rangers, din Liga Campionilor.

"Le-am spus băieţilor că mă simt îndatorat faţă de acest club, dar şi ei trebuie să se simtă îndatoraţi faţă de mine, faţă de club, chiar faţă de ţară. Rezultatul de la Glasgow arată că au înţeles motivaţia de la antrenamente. Nu dau amenzi, dar jucătorii ştiu că trebuie să tragă tare. Ţin evidenţa fiecăruia la antrenamente".

Bursucul demontează ideea preconcepută că un fotbalist nu mai poate progresa după vârsta de 30 de ani şi spune: "Uitaţi-vă la mine, eu sunt cel mai bun exemplu. Cea mai fastă perioadă a carierei mele a fost între 29 şi 33 de ani, când jucam la Chelsea. Doctorul le dă jucătorilor cafea şi ciocolată înainte de meci, pentru a-i ajuta să se relaxeze şi să aibă un plus de energie".

Mijlocasul Tiberiu Balan a vorbit şi el în The Sun, despre Dan Petrescu şi metodele sale: "E nebun după fotbal. E foarte implicat în tot felul de detalii care pentru alţii ar putea părea nesemnificative. Spre exemplu, ne spune să bem doar apă plată. Dacă eşti prins cu suc, ai dat de belea. Apoi, dacă vrei ghete, în niciun caz nu ai voie unele colorate. Spune că nu poate accepta lucruri imature şi că jucătorii ar trebui să poarte doar ghete negre. E un antrenor dur, dar spune că jucătorii români fac treabă doar cu biciul. Şi are dreptate".